Šta je TwistLife

JEDINSTVENI STE,
PRIHVATITE TO.

Kada sa prijateljima ili čak najbližim članovima porodice pojedete isti kolač ili popijete čašu istog vina, svako od vas će ipak imati malo drugačiji opis doživljenog ukusa. Kako? Jednostavno, nismo svi isti. Zapravo, drugačiji smo. Svako od nas je jedinstven i neponovljiv i potrebno je da to razumemo i prihvatimo.

Na sličan način funkcionišu i mnogobrojni složeni procesi u našem organizmu. Osnova funkcionisanja svakog procesa je ista kod svih ljudi, ali male varijacije u njima dovode do toga da svako od nas reaguje individualno i manje ili više drugačije na identične supstance, namirnice, stimuluse i nadražaje sa kojima se naš organizam svakodnevno sreće. Svim ovim procesima i njihovim varijacijama u našem organizmu upravljaju naši

GENI.

Naša genetska raznolikost do sada nije bila proučavana na način koji bi našem životu i zdravlju stavio na uvid ovo važno i suštinsko načelo, ali savremeni naučni napredak nam sada omogućava da konačno mnogo bolje i temeljnije upoznamo svoje telo i procese, u njemu, da sagledamo svoje posebnosti i da se u skladu sa njima ponašamo, kako bismo živeli u harmoniji sa svojim telom i u skladu sa svojom genetikom.

KAKO BI SVAKO POSTAO NAJBOLJA VERZIJA SEBE.

Sa TwistLife linijom genetskih testova dobićete detaljan uvid u to kako Vaše telo funkcioniše na genetskom nivou, razumećete kako da utičete na specifične procese u njemu, kako biste sebe i svoje telo uz pomoć stručnjaka, podigli na optimalni nivo zdravlja i kvaliteta života.

 

ISHRANA

Način na koji naš organizam apsorbuje i iskorišćava hranljive materije razlikuje se od osobe do osobe . Iz tog razloga, u zavisnosti od naše genetike, svako od nas zapravo ima specifične potrebe u pogledu vrste namirnica, količine i režima ishrane. Saznajte šta je to specifično u Vašoj genetici, što kod Vas uzrokuje da se gojite ili mršavite, da li ste skloni “jo-jo efektu”, u kojoj meri se masne naslage deponuju oko Vaših organa, kao i da li će smanjeni kalorijski unos dovesti kod Vas do gubitka suvišnih kilograma ili ne.

Uz Vaše rezultate Twistlife testa dobićete i spisak od preko 900 namirnica, na osnovu kojeg možete da prilagodite ishranu svom genetskom profilu i tako postignete svoj optimalni nivo metabolizma i telesne težine. Takođe, dobićete i Vašu ličnu knjigu recepata koja će Vam olakšati pripremu zdravih obroka baziranih na Vašoj genetici – jer zdravo ne mora da znači i neukusno!

ANALIZA UTICAJA VAŠIH GENA NA
METABOLISANJE VIŠE OD 900 NAMIRNICA

PERSONALIZOVANI PROGRAM ZA
GUBITAK PREKOMERNE TELESNE TEŽINE

DETOX

Naš organizam se nalazi u neprekidnom procesu razmene materija sa okolinom. Putem ishrane i vazduha koji udišemo, svakodnevno unosimo neophodne materije za normalno funkcionisanje i razvoj našeg tela. Međutim, tokom procesa razmene materija sa okruženjem, izloženi smo i velikom broju štetnih supstanci, kao što su aerosoli industrijskog i saobraćajnog zagađenja u vazduhu koji udišemo, ili herbicidi, pesticidi, antibiotici i sve ostale supstance koje se koriste u savremenoj prehrambenoj industriji. Takođe, naš organizam u brojnim metaboličkim procesima i sam proizvodi štetne materije koje je potrebno odstraniti različitim putevima detoksikacije. Pored toga, mnogi od nas još više doprinose nagomilavanju štetnih materija u organizmu nezdravim navikama kao što su pušenje, alkohol, nezdrava ishrana.

Zbog toga je nesmetana i pravilna detoksikacija našeg organizma od svih štetnih materija ključna za postizanje i održavanje unutrašnjeg balansa, tj. homeostaze i optimalnog funkcionisanja našeg tela, a samim tim i prevencije razvoja stanja i oboljenja uzrokovanih nakupljanjem štetnih materija u organizmu.

Uz pomoć TwistLife testova, saznaćete kako da svom organizmu omogućite da odstrani toksične materije poput čađi, olova i herbicida, ali i one, koje možda i ne smatrate toliko štetnim, kao što su na primer alkohol, rafinisane masnoće i šećer.

PROCENA NAMIRNICA KOJE SU DETOX NEZDRAVE ZA VAŠ ORGANIZAM

SUPLEMENTACIJA

Naš organizam je sofisticiran i moćan sistem neprestane obrade i iskorišćavanja svih neophodnih materija unetih iz spoljašnje sredine kroz vazduh, vodu i hranu sa jedne
strane i odstranjivanja svih štetnih materija sa druge strane. U zavisnosti od načina ishrane i životnih navika, našem organizmu može biti otežan unos pojedinih hranljivih materija, kao što su vitamini, minerali (makroelementi Ca,Na,K,Mg,P; mikroelementi Zn,Fe i elementi u tragovima Se,Mn) i ostalo.

Tada je potrebno naše svesno i savesno angažovanje, kako bismo pravilnim unosom namirnica i dodataka ishrani, omogućili našem organizmu da nesmetano i pravilno funkcioniše. Iz ovog razloga TwistLife test određuje neophodne dnevne količine vitamina i minerala, potrebnih za optimalno funkcionisanje Vašeg organizma.

Iz rezultata Twistlife testa razumećete kako Vaša genetika utiče na apsorpciju i iskorišćavanje neophodnih hranljivih materija, vitamina i minerala, kao i o tome koje su namirnice dobre baš za Vas.

ODREĐIVANJE INDIVIDUALNIH POTREBA
ORGANIZMA ZA VIŠE OD 45 NUTRIJENATA.

PERSONALIZOVANI MIKRONUTRIJENTNI PROFIL
ZA VIŠE OD 18 VITAMINA I MINERALA.

SPORT

Kako svako od nas nosi različite gene, identični programi ishrane i fizičkog vežbanja različito utiču na svakog od nas. Neki od nas mogu dobijati na težini zato što jedu previše namirnica bogatih mastima, a drugi zbog toga što unose previše ugljenih hidrata. Kod istih programa za mršavljenje neko će gubiti samo masne naslage, neko i mišićnu masu, a sve to opet kontrolišu naši geni.

TwistLife će pomoći Vama i Vašem treneru da osmislite personalizovani program fizičkih aktivnosti prilagođen specifičnim potrebama Vašeg tela, koji će Vas dovesti u stanje najoptimalnije fizičke spremnosti i kondicije.

PERSONALIZOVANI PROGRAMI
FIZIČKIH AKTIVNOSTI.

GENETIKA.
VAŠ RECEPT.

Svako od nas ima svoju jedinstvenu genetsku informaciju sa specifičnim varijacijama, koje, iako veoma male, imaju suštinski značaj za funkcionisanje svih procesa našeg organizma. Drugim rečima, ne postoji jedan univerzalni recept za sve nas, ali svako od nas može i treba da nađe sopstveni recept za SVOJ ZDRAV ŽIVOT.

Analizom više od 80 genetskih varijacija, dobijate izuzetno važan set informacija o Vašim genetskim karakteristikama i varijacijama, te jakim i slabim stranama Vašeg organizma. Analizom ovih podataka, konačno možemo da odredimo u kojoj meri i na koji način je Vaš organizam u stanju da odgovori na sve potrebe i izazove svakodnevnog života.

Sada, po prvi put, imate ispred sebe rezultat koji Vam dozvoljava da apsolutno personalizujete svoj način života i da na osnovu dobijenih informacija, sami ili uz stručnu pomoć, kreirate Vaš lični i jedinstveni režim ishrane i fizičkih aktivnosti.